Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Geerten (30) wandelt al 25 jaar voor het goede doel
22 april 2017 |

Geerten (30) wandelt al 25 jaar voor het goede doel

​Of het inmiddels niet verveelt? "Nee. Ik zet er alles voor opzij om elk jaar mee te kunnen lopen." Geerten Bron is pas dertig jaar. Toch deed hij al 25 keer mee aan de Rode Kruis Bloesemtocht. Een bijzonder jubileum. 

Geerten Bron tijdens Bloesemtocht.jpg
 Geerten Bron (30) loopt voor de 25e keer de Rode Kruis Bloesemtocht. 

​Dit jaar viert de Rode Kruis Bloesemtocht zijn 25-jarige jubileum. Geerten Bron liep elke editie mee sinds 1992.* Hij was pas 4 jaar oud toen hij in Geldermalsen debuteerde als wandelaar. “Iedereen van ons gezin liep mee tijdens de eerste editie; mijn ouders, broers en ikzelf. Al zal ik niet veel gelopen hebben, ik heb vast veel in de wandelwagen gezeten.”   
* ​In verband met de Mond en Klauwzeer (MKZ) crisis is Bloesemtocht in 2001 niet gelopen.

Vader veroorzaakt virus 

Was zijn vader Loys niet betrokken geweest bij de eerste Bloesemtocht, dan had Geerten dit jaar misschien geen jubileum gevierd. “Door mijn vader gingen we meedoen. Hij hielp bij de organisatie van de eerste Bloesemtocht, als vrijwilliger van het Rode Kruis.” 

Blaren op de voeten 

Al die jaren is Geerten vrijwel ongeschonden doorgekomen. “Ik ben nog nooit naar een EHBO-post geweest. Soms doen mijn voeten wel zeer, maar dan loop ik gewoon door. Op een gegeven moment gaat alles in je lijf toch wel zeer doen. Dan maakt de pijn voor mij niet meer uit en behan​del ik de blaren gewoon zelf, thuis.” 
 
Maar andere wandelaars ziet hij gretig g​ebruik maken van de hulp van Rode Kruis-vrijwilligers. “Ik zie ieder jaar weer dat het fout gaat. Vooral wandelaars die 40 kilometer lopen krijgen blaren.”
Geerten Bron in 1992.jpg
 G​eerten Bron (tweede van links) debuteert in 1992 tijdens de eerste Rode Kruis Bloesemtocht.  Vader Loys (midden) was toen vrijwilliger voor het Rode Kruis. 

Lopen voor goede doel 

“Het is in verhouding een vrij dure wandeltocht. Het inschrijfgeld is wat hoger in vergelijking met andere tochten.”  Maar is dat volgens Geerten een slechte zaak? “Nee, helemaal niet. Je​ weet dat het geld naar een goed doel, het Rode Kruis, gaat.” 

Miljoen euro voor hulp in Nederland 

Elk jaar doen duizenden wandelaars mee aan de wandeltocht door de Betuwe. De netto opbrengst van de Rode Kruis Bloesemtocht gaat naar hulp in Nederland. In een kwart eeuw is er meer dan een 1,3 miljoen euro ingezameld. ​

150 jaar Rode Kruis 

Niet alleen Geerten en de Bloesemtocht vieren dit jaar een jubileum. In 2017 bestaat h​et Rode Kruis 150 jaar. Hoe wij dat vieren? Check​ onze website​! ​​ 

 

 

Artikel delen?