Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Rode Kruis Canada helpt getroffenen bosbranden
10 mei 2016 |

Rode Kruis Canada helpt getroffenen bosbranden

#NoodhulpBijRampen - Een groot gebied in Canada kampt momenteel met hevige bosbranden als gevolg van droogte. Het Canadese Rode Kruis staat paraat om de getroffenen te helpen bij het bieden van onderdak, voedsel en kleding. Meer dan 80.000 Canadezen hebben hun huis moeten verlaten.

Canada-Bosbrand-Rode-Kruis.jpg
 Honderden huizen in de provincie Alberta zijn in vlammen opgegaan. (Foto: Cameron Strandberg, Flickr)

In de provincie Alberta helpt het Canadese Rode Kruis op dit moment tienduizenden mensen die hun huis moeten verlaten vanwege grote bosbranden. Het is de grootste evacuatie in de geschiedenis van de provincie. Hulpverleners van het Rode Kruis staan paraat om de geëvacueerden te helpen bij het bieden van onderdak, voedsel en kleding.

Psychosociale ondersteuning

Het Rode Kruis zorgt ook voor psychosociale ondersteuning aan de getroffenen die hun huis zijn kwijt geraakt. De hulpverleners geven extra aandacht aan gezinnen met kinderen. Ze plannen animatiemomenten in zodat de kinderen afleiding hebben. Daarnaast is er genoeg ruimte voor de kinderen om te spelen.

Verdubbeling donatie Rode Kruis

Om de mensen in de getroffen gebieden goede hulp te kunnen bieden vraagt het Canadese Rode Kruis om geld te doneren. De Canadese regering heeft aangekondigd elke donatie aan het Rode Kruis te verdubbelen.
Rode Kruis-Canada-Branden-Alberta.jpg
 Deze Rode Kruis-vrijwilliger krijgt een knuffel voor haar inzet. (Foto: Canadese Rode Kruis) 

Gevaren in Nederland

Ook in Nederland leiden de hoge temperaturen en een neerslagtekort tot droogte waardoor de kans op natuurbranden wordt vergroot. In de provincies Gelderland, Overijssel en Zeeland geldt code rood. Open vuur is in deze provincies niet toegestaan en het is verboden om fakkels aan te steken of gebruik te maken van wensballonnen of vuurwerk. Ook wordt het afgeraden om te roken in de natuur. Wel is het toegestaan om in je eigen tuin te barbecueën.

Jij kunt ook iets doen!

Zorg jij dat het Rode Kruis altijd klaarstaat bij welke (natuur)ramp dan ook? Geef nu.

doneer-nu-button.png

Artikel delen?