Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Rode Kruis en IedereenEHBO tekenen certificeringsovereenkomst
11 december 2013 |

Rode Kruis en IedereenEHBO tekenen certificeringsovereenkomst

Vanaf 1 januari 2014 biedt IedereenEHBO het Nederlandse Rode Kruis certificaat aan bij de cursus ‘EHBO bij Kinderen’. 

Geldig EHBO-certificaat voor gastouders

Afgelopen week heeft IedereenEHBO een certificeringsovereenkomst getekend met het Nederlandse Rode Kruis. IedereenEHBO organiseert door het Nederlandse Rode Kruis gecertificeerde cursussen ‘EHBO bij Kinderen’, bijvoorbeeld voor gastouders.  Cursisten, die na het afronden van de cursus EHBO bij Kinderen voldoen aan de vereiste criteria, worden geregistreerd bij het Nederlandse Rode Kruis en ontvangen een Nederlandse Rode Kruis certificaat.

Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft per 16 juli 2013 het certificaat van het Nederlandse Rode Kruis aangewezen als geldig EHBO certificaat voor gastouders. Door de nieuwe samenwerking tussen IedereenEHBO en het Nederlandse Rode Kruis wordt het EHBO-certificaat van IedereenEHBO door GGD Nederland erkend als een geldig certificaat voor gastouders.
 

Blij met samenwerking

“Na de certificeringsafspraak met het Oranje Kruis, zijn wij erg blij dat we onze cursisten nu ook de mogelijkheid kunnen geven om zich te laten certificeren bij het Nederlandse Rode Kruis, vertelt Eugène Kuipers, algemeen directeur van IedereenEHBO.

“Het Nederlandse Rode Kruis erkent IedereenEHBO als organisator van cursussen die door het Nederlandse Rode Kruis zijn gecertificeerd. Wij certificeren de opleiding en dus de cursist die de opleiding voltooit conform onze criteria”, aldus Katrijn Meijlink, Commercieel Manager EHBO van het Nederlandse Rode Kruis.

Doneer direct en steun het Rode Kruis Start je eigen actie en help een ander!  Aanmelden nieuwsbrief Word nu ook vrijwilliger Volg het Rode Kruis via Twitter Volg het Rode Kruis op Google + Volg het Rode Kruis op LinkedIn