Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Rode Kruis demonstreert nieuwe noodhulp-producten tijdens AidEx in Brussel
11 november 2015 |

Rode Kruis demonstreert nieuwe noodhulp-producten tijdens AidEx in Brussel

​#NoodhulpWereldwijd - Het Rode Kruis doet mee met het door de EU gefinancierde project S(P)EETKITS. Hiermee vervullen we een belangrijke rol in de ontwikkeling van innovatieve noodhulp-producten.

MedischeHulppostinbeeld5.jpg
  Met de uitvindingen van het S(P)EEDKITS project zullen Rode Kruis-vrijwilligers sneller en beter hulp kunnen verlenen na een ramp.

Levens van miljoenen slachtoffers in de eerste uren, dagen en weken na een ramp verbeteren. Dat is het doel van het project S(P)EEDKITS. Het Rode Kruis is 1 van de 14 internationale academische, industriële en humanitaire partners die meedoen met het project. We dragen bij dankzij onze jarenlange ervaring met noodhulpverlening tijdens rampen.

Manuele boorkit

Samen met de 14 andere partijen, onder andere TU Eindhoven en Stichting WASTE, ontwikkelen we producten die snel en gemakkelijk kunnen worden ingezet na een ramp. Ze zijn mobieler, lichter, duurzamer, milieuvriendelijker en slim verpakt. De uitvindingen worden gedemonstreerd tijdens AidEx. Een tweedaagse conferentie in Brussel waarbij noodhulporganisaties samen komen om hulp efficiënter te maken.

Eén voorbeeld van een S(P)EEDKIT is de manuele boorkit. Deze wordt momenteel getest door ons in de Somali regio van Ethiopië. Verschillende gemeenschappen krijgen hierdoor toegang tot drinkwaterputten. De kit is ontwikkeld om aan te tonen dat kwalitatief hoogstaand en snel boren door mensen zonder veel technische training mogelijk is. De kit is goedkoper, gemakkelijker om te gebruiken en betrouwbaarder dan volledig gemechaniseerde boorinstallaties en geschikt voor vervoer via lucht, land en water. Onderdelen zijn lokaal vervangbaar.


Schrijf je in

De uitvindingen van het project S(P)EEDKITS zijn te bezichtigen op een side event die per shuttle vanuit AidEX te bereiken is. De tweedaagse conferentie AidEx vindt plaats op 18 en 19 november in Brussels EXPO in Brussel. Geïnteresseerden kunnen zich hiervoor inschrijven. Lees meer op: http://www.speedkits.eu/node/134