Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Internationale Rode Kruis doet noodoproep voor slachtoffers overstromingen Vietnam
19 oktober 2010 |

Internationale Rode Kruis doet noodoproep voor slachtoffers overstromingen Vietnam

​Grote delen van Midden-Vietnam hebben sinds begin oktober te kampen met hevige regenval en overstromingen. Tientallen mensen zijn omgekomen en nog eens een half miljoen inwoners zijn door het water getroffen. Het Internationale Rode Kruis start een noodoproep voor ongeveer 772.000 euro om overlevenden van de overstromingen te helpen.

 
vietnamhuis220.pngDe stortregen begon op 1 oktober en duurde enkele dagen, waardoor rivieren buiten hun oevers traden en dammen overliepen. De enorme hoeveelheid water bereikte al snel vijf provincies in het land. Tienduizenden huizen staan blank en ook belangrijke infrastructuur, zoals scholen en ziekenhuizen, zijn beschadigd. De provincies Quang Binh en Ha Tinh zijn het zwaarst getroffen. 
 
vietnam2220.pngInmiddels is het water gezakt. Medewerkers van het Vietnamese Rode Kruis hebben geholpen met evacuaties voorafgaand aan de overstromingen en het verrichten van zoek- en reddingsacties. Daarnaast zijn 5200 huishoudens voorzien van hulppakketten met noodzakelijke benodigdheden evenals de voorzieningen voor inwoners die de hulp het hardste nodig hebben. Om meer dan 28.000 huishoudens in de meeste getroffen gebieden van hulp te voorzien is echter meer geld nodig.
 
Deskundigen beschouwen de overstromingen als de ergste in 20 jaar. Gevreesd wordt voor meer schade, door supertyfoon Megi, die begin deze week het noorden van de Filippijnen bereikte en later deze week in Vietnam wordt verwacht. 

vietnam440.png