Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Rode Kruis EHBO diploma voor BHV
5 november 2012 |

Rode Kruis EHBO diploma voor BHV

Het Rode Kruis heeft een EHBO cursus ontwikkeld voor bedrijfshulpverleners. Dat maakt het Rode Kruis bekend op de eerste landelijke Dag van de BHV (maandag 5 november).

Veilige werkplek

Jaarlijks vinden ruim 250.000* ongevallen op het werk plaats. 82.000* mensen komen daardoor op de Spoedeisende Hulp afdeling van een ziekenhuis terecht. Met de juiste kennis kan schade worden beperkt en zelfs levens worden gered. Door samen te werken met BHV-opleiders draagt het Rode Kruis nu ook bij aan het verbeteren van de veiligheid en gezondheid op de werkplek.

Kwaliteit volgens internationale richtlijnen

Het Rode Kruis heeft veel ervaring met het opleiden van EHBO’ers in binnen- en buitenland. De organisatie zet zich in om het aantal Nederlanders met kennis van de EHBO te vergroten. Deze kennis heeft het Rode Kruis verwerkt in de lesmaterialen die BHV-opleiders gaan gebruiken. De bedrijfshulpverleners die slagen voor deze EHBO-cursus krijgen een Europees goedgekeurd Rode Kruis certificaat. Het Rode Kruis heeft inmiddels met 15 gekwalificeerde opleiders een samenwerkingsovereenkomsten getekend.

Dag van de BHV

De Dag van de BHV is opgericht om de waardering te vergroten voor collega-bedrijfshulpverleners. De slogan ‘Ik doe het ook voor jou!’ moet hierbij helpen. Nog te vaak wordt het werk van de BHV’ers, zoals ontruimingen, als lastig ervaren. Collega’s van de hulpverleners beseffen niet dat ze er zijn voor hun eigen veiligheid. Snel en adequaat handelen en een goed geoefende BHV’er kan erger letsel voorkomen.

*De cijfers zijn afkomstig van VeiligheidNL
 

 BHV'er van het jaar

BHVer van het jaar.jpg

John Beijersbergen is BHV'er van het jaar 2012.
De jury van Dag van de BHV: John ondersteunt de BHV-organisaties van zeven ministeries. Mede door zijn geweldige inzet en enthousiasme voor de bedrijfshulpverlening (hij noemt zichzelf een vakidioot)
zet hij BHV op de kaart.