Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Rode Kruis en Coop werken samen om de buurt te versterken
1 oktober 2015 |

Rode Kruis en Coop werken samen om de buurt te versterken

Het Rode Kruis en Coop slaan de handen ineen. Vanaf maandag 28 september 2015 vragen de 250 Coop-winkels aandacht voor de hulpverlening van het Rode Kruis in Nederland.

 

rodekruis-kooiwagen-615.png 

Supermarkt Coop wil de leefbaarheid in de buurt van de winkels vergroten.

 

Supermarkt Coop wil klanten niet alleen fijne winkels bieden, maar ook bijdragen aan de leefbaarheid in de buurt. Daarom gaat Coop activiteiten van het Rode Kruis ondersteunen die de zelfredzaamheid van kwetsbare mensen in de buurt vergroten. Het Rode Kruis bereidt mensen voor op noodsituaties, van grootschalige elektriciteitsuitval tot een ongeluk tijdens het klussen thuis. Zo kunnen zij zichzelf en anderen helpen; wordt de kans op slachtoffers kleiner én hebben noodsituaties minder gevolgen.

Coop Rode Kruis Fonds

Klanten van Coop kunnen het Rode Kruis steunen door te sparen voor een gratis boodschappenpakket. Voor elk pakket doneert Coop een bedrag aan het Coop Rode Kruis Fonds dat speciaal voor dit doel is opgericht. Met de opbrengst van het fonds financiert het Rode Kruis activiteiten waarmee de zelfredzaamheid van kwetsbare mensen in noodsituaties wordt vergroot.

Boodschappenpakket

Klanten van Coop kunnen 8 weken sparen voor een gratis boodschappenpakket ter waarde van € 50. Per gespaard pakket doneert Coop een bedrag aan het Rode Kruis.