Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Rode Kruis en Stichting Vluchteling starten actie voor Syrië
23 maart 2012 |

Rode Kruis en Stichting Vluchteling starten actie voor Syrië

Het Rode Kruis en Stichting Vluchteling slaan de handen ineen. Ze starten samen een actie voor de slachtoffers van het geweld in Syrië. Hiervoor is giro 6868 geopend om geld in te zamelen. In het land is dringend behoefte aan medicijnen, water, voedsel, dekens en onderdak. 

Meer aandacht voor slachtoffers

"Syrië is minder in het nieuws, maar het geweld gaat onverminderd door", vertelt Rode Kruis-directeur Cees Breederveld. “Daarbij vallen veel slachtoffers. Door samen op te trekken verwachten de hulpverleningsorganisaties meer Nederlanders te overtuigen van de noodzaak om de slachtoffers in Syrië te helpen.”

Geld voor ambulances en onderdak

Het Rode Kruis wil het geld gebruiken voor de aanschaf van noodhulpgoederen, ambulances en medische posten in en rondom de getroffen Syrische steden. Stichting Vluchteling verzorgt de opvang van Syrische vluchtelingen in de buurlanden Jordanië en Libanon. Het opgehaalde geld wordt door de stichting ingezet voor onder andere onderdak en de aanschaf van matrassen, dekens en medicijnen.

Uw hulp is nodig! 

Het Rode Kruis en Stichting Vluchteling hebben miljoenen euro’s nodig om de hulpverlening voort te kunnen zetten. We roepen heel Nederland op in actie te komen voor Syrië. Ga naar www.nederlandhelptsyrie.nl​

​​​​
Doneer direct