Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Rode Kruis en VAV organiseren 12e Nationale Dag van de Vermisten in Utrecht
3 juni 2010 |

Rode Kruis en VAV organiseren 12e Nationale Dag van de Vermisten in Utrecht

Op vrijdag 4 juni vindt in Utrecht de 12e Nationale Dag van de Vermisten plaats. De dag wordt georganiseerd door de Hulplijn Vermiste Personen van het Nederlandse Rode Kruis en de Vereniging Achterblijvers na Vermissing (VAV). Op deze dag wordt er de mogelijkheid geboden aan achterblijvers om hun dierbare vermisten te herdenken. Psychologe Martine Delfos zal tijdens de herdenking een lezing geven over de gevolgen van een vermissing voor een gezin.  

 
Op de dag staat de herdenking van vermiste personen door achterblijvers centraal. Ook biedt de herdenking een ontmoetingsmoment voor lotgenoten. Tijdens de ceremonie worden er bloemen gelegd en worden de namen van de vermisten genoemd bij het Pauze-teken, het monument voor vermiste personen in het Moreelse Park in Utrecht. De Dag van de Vermisten wordt georganiseerd door het Rode Kruis en de VAV om achterblijvers gelegenheid te geven om op een vaste plek en een vaste tijd bij hun vermiste dierbaren stil te staan. In de onrust omtrent een vermissing biedt dit de achterblijvers houvast en kan het helpen bij de verwerking.
 
Hulplijn Vermiste Personen van het Nederlandse Rode Kruis
De Hulplijn Vermiste Personen is een onderdeel van het Nederlandse Rode Kruis en bestaat uit een team van deskundige hulpverleners. De Hulplijn is er voor iedereen die iemand vermist en niet weet wat te doen. De Hulplijn biedt praktische en emotionele ondersteuning gedurende de vermissing. De praktische ondersteuning bestaat o.a. uit advies over wat de achterblijver zelf kan ondernemen om de vermiste mogelijk terug te vinden. Het nummer van de hulplijn is 0800-VERMIST / 0800-83 76 478.
 
De Vereniging Achterblijvers na Vermissing
De Vereniging Achterblijvers na Vermissing organiseert bijeenkomsten voor lotgenoten, bundelt kennis en ervaring van achterblijvers, strijdt voor verbetering van de registratie en opsporing van vermisten, bepleit verbetering van de rechtspositie van achterblijvers en geeft voorlichting aan de media, hulpverleners en politiemensen. Voor meer informatie over de VAV kunt u contact opnemen met Gerard Schook, tel. 0162-45 03 77 en u kunt de website http://www.devav.nl/ bezoeken. 
‚Äč