Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Rode Kruis Fiji bereidt zich voor op komst orkaan Winston
20 februari 2016 |

Rode Kruis Fiji bereidt zich voor op komst orkaan Winston

​​#OrkaanWinston - Het Rode Kruis op de Fiji-eilanden is in opperste staat van paraatheid door de komst van een orkaan die komende dagen over de Eilandengroep zal razen. Orkaan Winston is er één in de zwaarste categorie. Bewoners zijn geëvacueerd en ie​​dereen moet binnen blijven. ​​​

fiji-kaartje.png

​Vrijwilligers klaar om te helpen

Het Rode Kruis op de Fiji-eilanden heeft naast voertuigen, inmiddels 314 medewerkers en vrijwilligers paraat staan om te helpen als dat nodig is. Zo staan er op het eiland Suva noodhulpgoederen klaar om 12.000 mensen van hulp te voorzien. 

Goede voorbereiding

Om te er voor te zorgen dat bewoners goed zijn voorbereid op de komst van de orkaan, verspreiden Rode Kruis-vrijwilligers waarschuwingsberichten. Ook helpen zij bij de opvang in de evacuatiecentra, bijvoorbeeld met het registeren van families die daar naartoe komen, het verspreiden van hulpgoederen en het verlenen van eerste hulp. 

Rode Kruis zorgt voor hulppakketten

Fiji 

De Fiji-eilanden liggen ongeveer 3.000 kilometer ten oosten van Australië en 2.000 kilometer ten noorden van Nieuw-Zeeland. Op de meer dan 300 eilanden wonen bijna 900.000 inwoners.

Artikel delen?