Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Rode Kruis gaat Granfondo New York fietsen
25 februari 2015 |

Rode Kruis gaat Granfondo New York fietsen

#GFNYB4B  - Fietsen voor het Rode Kruis! Het kan binnenkort. De noodhulporganisatie doet namelijk mee met de Granfondo New York: een uitdagende sponsortocht langs de Hudson en door de Bear Mountains.

IMG_0151.jpg 

Fietsen voor het goede doel door een mooi gebied. Wat wil je nog meer?

Vijfduizend wielrenners en bikers staan op 17 mei 2015 klaar in New York om te beginnen aan de Granfondo. Deze tocht door de Bear Mountains telt honderdzestig kilometer over een hoogteverschil van 2500 meter. Het doel van de sponsortocht is het professionaliseren van de EHBO-bike-teams van het Rode Kruis.

Versterking van de EHBO-bike-teams

Met de opbrengst van Granfondo wil het Rode Kruis de EHBO-bike-teams uitbouwen, versterken en professionaliseren. Als de noodhulporganisatie genoeg sponsorgelden heeft gekregen gaat ze de bikers beter opleiden en uitrusten met noodzakelijke apparatuur. Hiermee hoopt ze steeds meer levens te redden. Jij kan het Rode Kruis helpen door de Granfondo te sponsoren of door mee te doen! De EHBO-bike-teams fietsen daadwerkelijk mee op hun mountainbikes. Ook directeur Gijs de Vries maakt deel uit van de ploeg.

Wat doen de EHBO-bike-teams?

 

In deze video zie je precies hoe een EHBO-bike-team te werk gaat en hoe belangrijk hun rol is bij de EHBO.

Als grootste evenementenhulpverlener van Nederland heeft het Rode Kruis bij meer dan veertig afdelingen een EHBO-bike-team rijden. De belangrijkste taak van de teams is het verzorgen van eerste hulp. De bikers rijden op speciaal uitgeruste mountainbikes. Ze verplaatsen zich over grotere afstanden dan hulpverleners die te voet zijn. Op die manier kunnen ze zo snel mogelijk eerste hulp verlenen. De teams zijn populair. Steeds meer evenementen hebben er belangstelling voor.  

De EHBO-bike-teams rijden bijvoorbeeld rond tijdens sportevenementen, (openlucht) concerten, muziekfestivals en de Bloemencorso. Tijdens grote evenementen zoals Prinsjesdag, de Marathon  van Amsterdam en Serious Request zetten we ze ook in.  De bikers zullen eveneens vol op aanwezig zijn bij de start van de Tour de France in Utrecht.

300614_19.jpg

EHBO-bike-teams rijden rond op festivals en verlenen hulp waar het nodig is. Deze twee bikers controleren zorgvuldig of het meisje zich goed voelt.  

Deelnemen of sponsoren:  hoe werkt het?

Deelnemers aan de Granfondo betalen in principe zelf hun reis- en verblijfskosten van € 2.150 en halen daarnaast minimaal € 2.000 aan sponsorgelden binnen om hun ticket te kunnen verzilveren. Ter voorbereiding zullen de deelnemers hard moeten trainen om de 160 kilometer te halen. De start op 17 mei 2015 zal plaatsvinden op de George Washington brug in Manhattan.

Een sponsor kan een individuele deelnemer of een team sponsoren. Over andere mogelijkheden kan worden overlegd. Afhankelijk van de hoogte van de sponsoring is er een tegenprestatie mogelijk.  Wil je meer weten?  Neem dan eens contact op met Jan Albers via: JAlbers@redcross.nl

Klik op de link om je aan te melden voor Granfondo of om het te sponsoren.