Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Rode Kruis gaat samenwerken met kledinginzamelaar Sympany
7 april 2015 |

Rode Kruis gaat samenwerken met kledinginzamelaar Sympany

Op 7 april 2015 ondertekenden het Rode Kruis en kledinginzamelaar Sympany een samenwerkingsovereenkomst voor een periode van twee jaar. Het doel van de samenwerking is de ondersteuning van activiteiten van de lokale Rode Kruis-afdelingen.
20150407_RK_Symp_047.jpg

 Directeur Gijs de Vries en Marc Vooges, bestuurder van Sympany, gooien kleding in de nieuwe container. (Foto: Peter Busscher)

Het Rode Kruis en Sympany gaan samen kleding inzamelen. De Rode Kruis-afdelingen die in samenwerking met Sympany kleding inzamelen, kunnen met de opbrengst lokale activiteiten in het kader van zelfredzaamheid en eerste hulp financieren.

Beide organisaties zijn verheugd over de samenwerking. "Dit is voor het Rode Kruis een hele waardevolle samenwerking, Sympany geeft kleding een nieuw leven en wij kunnen met de opbrengst onze hulpverlening in Nederland een extra impuls geven", aldus Rode Kruis-directeur Gijs de Vries. "Fijn dat het Rode Kruis en Sympany samen textiel inzamelen en hiermee iets kunnen betekenen voor de samenleving", aldus Marc Vooges, bestuurder van Sympany.

 

20150407_RK_Symp_025.jpg
Gijs de Vries en Marc Vooges zetten hun handtekening onder de samenwerking. (Foto: Peter Busscher)

20150407_RK_Symp_089.jpg

 De getekende samenwerkingsovereenkomst belooft veel goeds voor de toekomst. (Afbeelding: Peter Busscher)

Over Sympany

Sympany is ontstaan in 2015 uit een fusie tussen KICI en Humana en geeft elk jaar circa twintig miljoen kilo kleding en overig textiel een tweede leven. Met de opbrengst helpt Sympany mensen in kansarme situaties. Daarnaast zorgt het bedrijf voor werkgelegenheid.​