Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Rode Kruis verleent hulp in Nice
15 juli 2016 |

Rode Kruis verleent hulp in Nice

​​​Na de verschrikkelijke tragedie die de stad Nice in de nacht van 14 op 15 juli heeft getroffen, zet het Rode Kruis zich in om steun en hulp te verlenen aan de slachtoffers en hun dierbaren. ​

La-Croix-Rouge-mobilisee-a-Nice_slideshow.jpg

Rode Kruis direct in actie na aanslag in Nice. (Foto: Rode Kruis) 

De feiten

Een bestuurder van een vrachtwagen is ingereden op de menigte die in groten getale deelnam aan de festiviteiten ter gelegenheid van de Franse nationale feestdag op de Promenade des Anglais in Nice. De voorlopige balans is 84 dodelijke slachtoffers en 50 personen die in kritieke toestand verkeren. 

De antiterroristische afdeling van het Openbaar Ministerie in Parijs stelt een onderzoek in. Er zijn drie dagen van nationale rouw afgekondigd, met ingang van zaterdag 16 juli.

Hulpverlening 

De teams van het Rode Kruis van het departement Alpes-Maritimes zijn snel ter plekke gekomen om de opvang en begeleiding van de slachtoffers en hun naasten te organiseren. Er zijn voor de naasten twee opvangcentra opgezet.

Het Rode Kruis is bovendien door het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken en Internationale Ontwikkeling gevraagd om de slachtofferhulp te ondersteunen.

In het oog van het ongekende geweld van deze daad betuigt professor Jean-Jacques Eledjam, voorzitter van het Franse Rode Kruis, namens de organisatie zijn "innige deelneming en diepste medeleven met de families van de slachtoffers".

​Meld je veilig

Ben je op dit moment in Zuid-Frankrijk? Laat je familie en vrienden dan weten dat je veilig bent. Meld je via ikbenveilig.nl/nice


Artikel delen?