Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Rode Kruis genomineerd voor Website van het Jaar 2015
6 oktober 2015 |

Rode Kruis genomineerd voor Website van het Jaar 2015

De nieuwe publiekssite van het Nederlandse Rode Kruis is in de categorie Goede Doelen genomineerd voor Website van het Jaar 2015. Daar zijn wij ontzettend trots op. Stem op onze website en maak kans op mooie prijzen!

Logo-Website-van-het-Jaar.pngWie Rodekruis.nl bezoekt, ziet meteen waar het ons om gaat: natuurlijk willen we met onze website fondsen en vrijwilligers werven, maar wie goed kijkt ziet ook dat we het Nederlandse publiek willen meevoeren aan de hand van ons verhaal. Het verhaal van noodhulp in Nederland en wereldwijd, maar ook van onze zeven grondbeginselen en dat wij daarom geen onderscheid maken tussen mensen in nood. Storytelling in vaktaal, maar voor ons het verhaal waarmee we het Nederlandse Rode Kruis willen neerzetten als dé noodhulporganisatie in Nederland en daarbuiten.   

In de harten van het Nederlands publiek

Deze zomer ging onze nieuwe website live. "We zien de website van het Rode Kruis als veel meer dan een middel om geld en vrijwilligers te werven. Rodekruis.nl is het kanaal dat, net als onze social-mediakanalen, het grote publiek voor zich moet zien te winnen; het kanaal waarmee we in de harten en de tijdlijn van de mensen in Nederland terecht willen komen" vertelt Rode Kruis-content coördinator Eva Guldemond over het nieuwe design. "Met ontroerende verhalen over mensen in  nood, met aansprekende, inspirerende blogs van onze hulpverleners en vrijwilligers, maar ook met adequate berichtgeving over onze bestedingen. Zodat heel Nederland het werk van het Rode Kruis hier en over de grens een warm hart toedraagt."

Hulde aan de makers

Trots zijn we op Jungle Minds, dat ons hielp bij de aansprekende layout, en Winvision, dat de bouw van de site op zich nam. En natuurlijk op ons team van redacteuren, communicatieadviseurs en functioneel beheerders die ervoor hebben gezorgd dat de website ook daadwerkelijk het verhaal van het Rode Kruis zou gaan vertellen. Het was een jaar waarin we gaandeweg tot nieuwe inzichten kwamen. En waarin we van elkaar wilden leren - steeds weer met die geweldige nieuwe site voor ogen.

Stem en win

Natuurlijk gaan we nu voor de hoogste eer. Help jij ons Website van het Jaar 2015 in de categorie Goede Doelen te worden? Stem nu en maak kans op mooie prijzen.