Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Rode Kruis heeft meer geld nodig voor slachtoffers cycloon Pam
24 maart 2015 |

Rode Kruis heeft meer geld nodig voor slachtoffers cycloon Pam

Het Rode Kruis heeft meer geld nodig om de slachtoffers van cycloon Pam te kunnen helpen. In totaal is er 5,4 miljoen euro nodig voor de hulp aan 81.000 mensen. Ruim 1,5 miljoen euro meer dan aanvankelijk werd gedacht. Niet alleen Vanuatu ook Tuvalu, Kiribati, de Salomonseilanden en Papoea-Nieuw Guinea zijn zwaar getroffen. Huizen raakten beschadigd, oogsten vernietigd en zware regenval veroorzaakte overstromingen en aardverschuivingen.  

Steun de slachtoffers. Doneer op Giro6868 

"Na cycloon Pam gaat de aandacht vooral uit naar Vanuatu, maar ook in de buurlanden is het een ravage. Er moet nog een betere balans komen in de noodhulp in de regio", vertelt Aurelia Balpe van het Internationale Rode Kruis. "De nood in de andere landen is van een andere orde, maar de vraag naar hulp is net zo acuut. Veel mensen wonen op afgelegen eilanden, verspreid over een groot gebied. Hulpverlening daar zal kostbaar zijn en logistiek een uitdaging. 

Giro 6868

Op dit moment is er 54.000 euro binnen op Giro 6868.  Het Rode Kruis roept de mensen nog steeds op om te helpen. Volgens Frido Herinckx is er op korte termijn geld nodig voor water, onderdak en voedsel.  Cycloon Pam veroorzaakte aanzienlijke schade aan de landbouwproductie. Dat vormt niet alleen een bedreiging voor de voedselsituatie maar ook voor het levensonderhoud van arme boeren. Om de schade in de toekomst te beperken helpt het Rode Kruis de mensen om de rampenrisico's te verminderen zodat er een volgende keer minder schade is en minder mensen overlijden. Een voorbeeld daarvan is daken zo te construeren dat ze beter bestand zijn bij zware stormen.

‚Äč