Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Rode Kruis helpt daklozen in de kou
3 februari 2012 |

Rode Kruis helpt daklozen in de kou

Het Rode Kruis assisteert bij de opvang van dak- en thuislozen. Op verschillende plekken in Nederland worden vanwege de toenemende kou de daklozenopvangcentrales uitgebreid.

Medewerkers van daklozenopvang Cocon in Hilversum gaan met een Rode Kruis-auto op zoek naar daklozen die hulp nodig hebben. In de gemeente Venlo ondersteunen vrijwilligers van het Rode Kruis 24 uur per dag met de bemanning van de opvanghuizen.

Het Rode Kruis blijft zeker tot 5 februari actief in Hilversum en Venlo. De hulpverleningsorganisatie staat paraat voor verzoeken van andere gemeenten om bijstand te verlenen.

Winter in Europa

In andere delen van Europa heeft men ook te maken hevige vrieskou. In Centraal- en Oost-Europa lopen volgens het Rode Kruis duizenden daklozen gevaar als de kou aanhoudt. Van Zuid-Italië tot Turkije en Servië, Roemenië, Bulgarije en Rusland zijn grote delen zwaar getroffen door het winterse weer.

Het Rode Kruis heeft geld beschikbaar gesteld om dak- en thuislozen in deze regio extra te ondersteunen. De hulporganisatie ondersteunt bij de opvang van daklozen en deelt warme maaltijden, dekens en kleding uit.