Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Rode Kruis helpt slachtoffers van het geweld Israël en Gaza
16 november 2012 |

Rode Kruis helpt slachtoffers van het geweld Israël en Gaza

Het Rode Kruis maakt zich zorgen over burgers die worden getroffen door de aanhoudende vijandelijkheden tussen Gaza en Israël. De organisatie volgt de situatie op de voet en heeft regelmatig contact daarover met zowel autoriteiten in Israël als Gaza.

Vrijwilligers van de Palestijnse Rode Halve Maan en de Magen David Adom, zusterverenigingen van het Rode Kruis, zijn ondertussen 24 uur per dag in touw om de slachtoffers van het geweld te behandelen en te evacueren naar ziekenhuizen. De afgelopen twee dagen heeft de hulpverleningsorganisatie ook medicijnen, infusen en verbanden geleverd aan ziekenhuizen en ambulances in de Gazastrook.
 
Verder heeft het Rode Kruis vandaag bemiddeld, zodat 10 vrachtwagens met aan boord geneesmiddelen en andere hulpgoederen toegang kregen tot de bezette gebieden. Op dit moment zijn waarnemers van het Rode Kruis aan het onderzoeken waar in Gaza de schade aan huizen het grootst is. Daar zal de hulpverleningsorganisatie de komende dagen aan de zwaarst getroffen families voedsel, keukengerei, dekens, hygiëne, tenten gaan uitdelen.