Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Rode Kruis helpt duizenden wandelaars Vierdaagse over de eindstreep
26 juli 2010 |

Rode Kruis helpt duizenden wandelaars Vierdaagse over de eindstreep

​Meer dan 5000 wandelaars hebben vandaag de finishplaats van de Nijmeegse Vierdaagse bereikt dankzij de Eerste Hulpverlening van het Nederlandse Rode Kruis in samenwerking met Defensie.

 
Er meldden zich in totaal tot 17.00 uur op de laatste marsdag 5390 wandelaars bij de centrale hulpverleningstent van het Rode Kruis op de Wedren en de Eerste Hulpposten van Defensie en het Rode Kruis langs het parcours. Voor de hulpverlening bij de Rode Kruis posten is de afgelopen vier dagen zo'n 13 kilometer tape, 15 liter kampfer spiritus, 10 liter jodium en 2 km watten gebruikt.
 
Ondanks de grote aantallen gebruikte materialen spreekt het Rode Kruis van een rustig verlopen Vierdaagse. Het merendeel van de geblesseerde wandelaars had ook deze 94ste editie van de Vierdaagse last van blaren, al zorgde de hitte op dinsdag voor veel flauwtes.
 
Op de laatste marsdag blijven de vrijwilligers van het Rode Kruis tot in de nacht paraat om Eerste Hulp te verlenen. Niet alleen wandelaars melden zich namelijk op vrijdag met kwetsuren bij het Rode Kruis, maar ook veel toeschouwers van de intocht.
 
Nederlandse Rode Kruis en Nijmeegse Vierdaagse
Ieder jaar staan een paar honderd Rode Kruis vrijwilligers klaar om Eerste Hulp en medische hulp te verlenen tijdens de Nijmeegse Vierdaagse. Het grootschalige wandelevenement kent kleine en grote ongevallen: van blaren en insectenbeten tot flauwtes of een hartaanval. Niet alleen de eerste hulpverleners van het Rode Kruis kunnen Eerste Hulp verlenen. Directe hulp door omstanders kan schade aan de gezondheid beperken of zelfs een verschil maken tussen leven en dood. Kijk voor meer informatie op www.rodekruis.nl  of  www.1ehulp.nu