Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Rode Kruis helpt Jemen na cycloon
10 november 2015 |

Rode Kruis helpt Jemen na cycloon

#Jemen - Niet alleen het conflict, maar ook natuurgeweld houdt Jemen nu in z’n greep. Rode Kruis-vrijwilligers verlenen hulp aan de Jemenieten die getroffen zijn door cycloon Megh op 8 november 2015.

Yemen Saeed Al-Batati.jpg
 De stad Mukalla staat onder water. Bewoner Saeed Al-Batati heeft deze foto genomen en plaatste hem op twitter.

Cycloon Megh heeft ernstige schade aan huizen toegebracht en er zijn 2 mensen overleden. Megh is niet de eerste cycloon in Jemen. Op 3 november 2015 werd het land getroffen door cycloon Chapala. Door het natuurgeweld moesten al 6808 mensen hun huis uit vanwege gevaar voor eigen leven. In totaal zijn door beide cyclonen 11 mensen overleden door de hoge golven, harde windstoten en hevige regenval.

De hulpverlening is ingewikkeld. Wegen langs de kust zijn beschadigd en dit maakt het leveren van hulpgoederen moeilijk. Rode Kruis-vrijwilligers proberen waar het kan te helpen bij het opzetten van tijdelijk onderdak en delen voedselpakketten uit.

Conflict in Jemen

Ondertussen gaat het conflict in Jemen door. Inmiddels zijn er al meer dan 35.000 mensen weggetrokken vanwege het aanhoudende geweld tussen de strijdende partijen. Meer dan 2,2 miljoen mensen krijgen hulp van het Rode Kruis. We leveren daar gezondheidszorg, voedsel en water.

Help mee levens redden

Doet een ramp of conflict zich voor, dan helpen we direct. Met meer dan 100 miljoen vrijwilligers wereldwijd is het Rode Kruis altijd ter plaatse. We starten levensreddende activiteiten en bieden onderdak, voedsel, schoon drinkwater en medische voorzieningen. Doel: zoveel mogelijk levens redden. Wil je de Jemenieten en andere burgers in brandhaarden helpen? Geef dan via de donatiebutton.