Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Rode Kruis helpt met verhuizen bewoners 'asbestwijk'
27 juli 2012 |

Rode Kruis helpt met verhuizen bewoners 'asbestwijk'

Vrijwilligers van het Rode Kruis helpen vrijdagmiddag met het verhuizen van de eerste gezinnen uit de Utrechtse wijk Kanaleneiland naar tijdelijke wisselwoningen. Elf busjes van het Rode Kruis zijn ingezet om  heen en weer te rijden en de bewoners uit de hotels te verhuizen naar hun nieuwe onderkomen. 

V​rijwilligers in hotels voor luisterend oor

Bewoners die nog steeds in hotels verblijven kunnen nog altijd op steun van het Rode Kruis rekenen. Op de vier opvanglocaties zijn van 9 uur ´s morgens tot 9 uur ´s avonds twee vrijwilligers actief. “Mensen kunnen bij ons hun verhaal doen”, vertelt Hanneke de Koning, actief als vrijwilliger in het Van der Valk Hotel in Houten. “We luisteren naar hen. Veel mensen hebben het moeilijk met de situatie. Soms loopt de stress of agressie hoog op, maar door een beetje praten en luisteren neemt al een hoop spanning weg .”

Entertainen van de allerkleinsten

Naast volwassenen bieden de vrijwilligers ook steun aan de kinderen die in het hotel moet verblijven. Hanneke: “We proberen de kinderen een beetje bezig te houden en geven ze een aai over hun bol. Er zijn knuffels en boekjes en gisteren konden ze op de computer wat spelletjes spelen. De vrijwilligers blijven actief zo lang dat nodig is. 

 
Lees ook: