Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Rode Kruis helpt slachtoffers brand in Wageningen
20 mei 2015 |

Rode Kruis helpt slachtoffers brand in Wageningen

Het Rode Kruis Midden-Gelderland kreeg 20 mei om zes uur 's ochtends een melding over een brand die woedde in het hotel en congrescentrum Hof van Wageningen. 
IMG_0638 (Kopie).jpg
De brand in het hotel en congrescentrum is waarschijnlijk ontstaan in een liftschacht. (Foto: William Harthoorn).

Om 06:40 was het SIGMA team West  van het Rode Kruis in Gelderland Midden ter plaatse. Het team bestond uit acht leden en een teamleider.  De hulpverleners ondersteunden het ambulancepersoneel en stonden twaalf slachtoffers bij. "Het SIGMA team stond paraat, was op tijd aanwezig en heeft een waardevolle bijdrage geleverd aan de hulpverlening bij dit incident", aldus coördinator noodhulp District Gelderland Midden Marja de Reus.

Honderdzeventig mensen

Het brandalarm in het hotel en congrescentrum ging rond vijf uur af. Minstens honderdzeventig gasten moesten worden geëvacueerd, waarbij meerdere mensen rook hadden ingeademd. Zij werden nagekeken door hulpverleners. De brandweer hield de brand, die waarschijnlijk was ontstaan in een liftschacht, onder controle zodat hij zich niet kon verspreiden. Rond 08:45 was hij onder controle. De hotelgasten mogen vannacht niet terug naar hun hotel, zij worden door de gemeente elders ondergebracht.