Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Rode Kruis helpt slachtoffers overstromingen Mozambique
4 februari 2013 |

Rode Kruis helpt slachtoffers overstromingen Mozambique

Het midden en zuiden van Mozambique wordt al sinds half januari getroffen door zware regenval. De stortregens veroorzaken overstromingen, waardoor al meer dan 200.000 mensen dakloos zijn geraakt. 


Vooral de stad Chokwe is zwaar getroffen. Het water in de stad reikt tot meer dan 1 meter hoogte. Er is dringend behoefte aan onderdak en schoon drinkwater. Veel bewoners van de stad zijn inmiddels overgebracht naar een opvangkamp in een hoger gelegen gebied. 

Tekort aan schoon water

Vorige week is een van onze medewerkers - Michel Beks - vertrokken naar Mozambique. Samen met collega’s bekijkt hij wat de grootste noden zijn in het getroffen gebied. Ook onderhoudt het contacten met de regering van het land en andere internationale organisaties. Aan schoon drinkwater blijkt op dit moment het grootste tekort te zijn. 

Onze hulp

Het Rode Kruis helpt al sinds het begin van de overstromingen in de getroffen gebieden. Zo helpen onder andere bij het evacueren van gezinnen en het verlenen van eerste hulp.

​​​Lees het blog van onze water- en sanitatiedeskundige

Michel Becks is water- en sanitatiedeskundige en werkzaam voor het Rode Kruis. Eind januari reisde hij af naar Mozambique. Lees alles over de werkzaamheden van Michel in zijn blog.

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Klik dan hier​ voor meer informatie! 
mozambique.png
Chaos in de stad door overstromingen