Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Rode Kruis in actie bij overstromingen Filippijnen
17 augustus 2012 |

Rode Kruis in actie bij overstromingen Filippijnen

De Filippijnse hoofdstad Manilla kampte de afgelopen week  met grote overstromingen als gevolg van aanhoudende regen.  Grote delen van de stad werden onder water gezet. Een tweede storm op 11 augustus verergerde de situatie en zorgde voor nieuwe overstromingen in andere delen van de Fillippijnen.  In totaal werden 27.369 gezinnen getroffen door het noodweer.

Het Filippijnse Rode Kruis kwam meteen in actie  en hielp de getroffenen met  evacuaties en  noodhulp. Inmiddels zijn meer dan 36.000 gezinnen van voedsel voorzien.  Daarnaast bieden de vrijwilligers van het Rode Kruis hulp door het uitdelen van warme maaltijden en schoon drinkwater in evacuatiecentra.  

Het Nederlandse Rode Kruis ondersteunde de regio Valenzuela door de aanschaf van een nieuwe reddingsboot en ander reddingsmateriaal. Door een bijdrage van de Nederlandse regering kan het Nederlandse Rode Kruis  100.000 euro extra uitgeven aan de hulpverlening in de Filippijnen. Het geld zal onder meer besteed worden aan noodhulppakketten en hygiĆ«nepromotie.