Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Rode Kruis kan hulp in Syrië niet meer aan
8 november 2012 |

Rode Kruis kan hulp in Syrië niet meer aan

Het Rode Kruis spant zich steeds meer in in Syrië, maar de toestand daar wordt alleen maar erger. Het hoofd van de organisatie, Peter Maurer, zei donderdag in Genève: "Met deze verslechtering van de toestand kunnen we het niet aan''. 

Het feit dat het Internationale Rode Kruis zich hier zo duidelijk over uitspreekt geeft aan hoe serieus zij dit opnemen. Dit is een duidelijk signaal naar de internationale gemeenschap.

Grote zorgen

Het Internationale Rode Kruis maakt zich grote zorgen over de situatie in Syrië. Het aanhoudende geweld eist steeds meer slachtoffers, niet alleen onder de syrische burgers maar helaas ook ook onder onze eigen hulpverleners. In korte tijd zijn 8 Rode Kruis en Rode Halve Maan vrijwilligers omgekomen terwijl zij bezig waren met hulpverlening en duidelijk herkenbaar waren door het embleem van de hulporganisatie.

Situatie steeds heftiger

De situatie lijkt met de dag heftiger te worden. Het Rode Kruis vreest dat er een moment komt dat het leed te omvangrijk wordt om aan iedereen die dat nodig heeft hulp te kunnen bieden. We houden ons hart vast voor het welzijn van de inwoners van die stad.

Slachtoffers door zware gevechten

Het Rode Kruis werkt in Syrië samen met haar Arabische zusterorganisatie Rode Halve Maan. Volgens activisten kwamen woensdag ruim 130 mensen om in het land. Alleen al in en om de hoofdstad Damascus zou het gaan om bijna 60 slachtoffers. Ook donderdag waren daar weer zware gevechten.

U kunt helpen!

Het Rode Kruis is op dit moment de enige internationale organisatie die hulp mag verlenen in Syrië. Door het geweld zijn medische zorg en eerste hulp de belangrijkste activiteiten. 
 
Help mee en stort uw gift op giro 6868. Uw hulp is nog steeds hard nodig.