Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Rode Kruis krijgt 1,5 miljoen voor noodhulp Ecuador
26 april 2016 |

Rode Kruis krijgt 1,5 miljoen voor noodhulp Ecuador

​​​​#NoodhulpBijRampen – Het Rode Kruis ontvangt 1,5 miljoen euro van het Ministerie voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking voor het verlenen van noodhulp in Ecuador. Op 16 april werd het land opgeschrikt door een verwoestende aardbeving waarbij meer dan 700 doden vielen.  

aardbeving-Ecuador-noodhulp-rode-kruis.jpg
Vrijwillige​rs van het Rode Kruis laden hulpgoederen in. (foto: Ecuadorian Red Cross)

De bijdrage van 1,5 miljoen euro gaat het Rode Kruis gebruiken voor onder andere voedselhulp, het repareren van de waterinfrastructuur en het bieden van onderdak aan mensen die hun huis hebben verloren. 

Enorme gevolgen

Het dodental als gevolg van de verwoestende aardbeving is opgelopen tot meer dan 700, duizenden mensen zijn gewond geraakt en meer dan 1,2 miljoen mensen zijn getroffen door de gevolgen van de aardbeving. “We zullen de mensen in de getroffen gebieden helpen om hun leven weer op te bouwen en hun weerbaarheid te vergroten om goed om te kunnen gaan met toekomstige aardbevingen”, zegt Walter Cotte, regionaal Amerika-directeur van het Internationale Rode Kruis. 

Grootste aardbeving in jaren

Op 16 april werd Ecuador opgeschrikt door een aardbeving met een kracht van 7.8 en in de dagen daarna volgden nog twee krachtige naschokken. Vooral de toeristische kustregio van Ecuador is hard getroffen. 

Jij kunt ook iets doen!​

Het Rode Kruis wil altijd helpen bij (natuur)rampen.  Het is belangrijk dat mensen in acute nood hulp krijgen en ook ondersteund worden bij de wederopbouw. Zorg jij dat het Rode Kruis altijd klaarstaat bij welke ramp dan ook? Geef nu.

doneer-nu-button.png

Artikel delen?