Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Rode Kruis lanceert ikbenveilig.nl voor kettingbotsingen Zeeland
16 september 2014 |

Rode Kruis lanceert ikbenveilig.nl voor kettingbotsingen Zeeland

​Het Nederlandse Rode Kruis heeft de website ikbenveilig.nl geopend voor de betrokkenen bij de kettingbotsingen in Zeeland. Via de website kunnen mensen die door de botsingen gestrand zijn aan hun naasten laten weten dat ze in veiligheid zijn.

Het Rode Kruis roept getroffenen op zich te registreren bij de website, zodat familie en vrienden niet onnodig in onzekerheid hoeven te verkeren. Slachtoffers kunnen via hun smartphone direct een persoonlijk bericht op de site Ikbenveilig.nl plaatsen en dit verspreiden via hun Facebook-, Twitter- of LinkedIn-account. Tegelijkertijd kunnen verwanten, ook zonder toegang tot social media, op de site zoeken naar een bericht van de getroffene.

Privacy slachtoffers

Zoeken naar een getroffene kan op basis van persoonlijke informatie, zoals naam, geboortedatum en e-mailadres, die het slachtoffer bij de registratie beschikbaar stelt. Hierdoor weten verwanten dat de informatie betrouwbaar is. Informatie over andere slachtoffers blijft afgeschermd, en is dus alleen per individu, met kennis van specifieke persoonlijke informatie, toegankelijk. Zo blijft de privacy van slachtoffers gewaarborgd.

Kettingbotsing A58

Bij de aanrijdingen op de A58 dinsdagochtend 16 september 2014 zijn volgens de Veiligheidsregio Zeeland twee mensen omgekomen. Het aantal gewonden is nog onduidelijk. Volgens de Veiligheidsregio zijn er drie grote kettingbotsingen geweest, waarbij in totaal meer dan 150 auto's waren betrokken.

Ondersteuning Rode Kruis

Rode Kruis hulpverleners ondersteunen de medische hulpdiensten en bieden op de vier opvang locaties opvang en verzorging voor de gedupeerden van de kettingbotsing. Daarnaast delen de hulpverleners water uit en helpen de getroffenen om zich aan te melden op de website ikbenveilig.nl.

Primeur ikbenveilig.nl

Het is de eerste keer dat het Rode Kruis ikbenveilig.nl bij een calamiteit in Nederland inzet. De website werd medio vorig jaar gelanceerd naar voorbeeld van vergelijkbare sites in Amerika en Australië.