Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Rode Kruis lanceert #WordsAgainstEbola
23 maart 2015 |

Rode Kruis lanceert #WordsAgainstEbola

#Ebola - Eén jaar geleden brak de ebola-epidemie uit. Het Rode Kruis start vandaag een campagne om aandacht te blijven vragen voor ebola-bestrijding en om negatieve beeldvorming ten aanzien van hulpverleners en slachtoffers uit de wereld te helpen. Met de hashtag #WordsAgainstEbola houden wij het onderwerp 'ebola' wereldwijd op de agenda.

6464-00-RC-EBOLA-Twitter-440x512-SOLIDARITY2.jpgDe grootste vijanden tijdens de strijd tegen het virus, zijn de afnames van zowel aandacht als hulp. Met de campagne #WordsAgainstEbola wil het Rode Kruis bereiken dat de misstanden die bestaan rondom het virus verdwijnen. We hopen ook dat het virus met behulp van deze campagne onder controle komt.

Seksueel contact

Liberia leek bijvoorbeeld ebola-vrij te zijn tot vorige week vrijdag, toen artsen weer een nieuw geval ontdekten. Dit slachtoffer lijkt geïnfecteerd te zijn in Liberia zelf en niet in de buurlanden Guinee en Sierra Leone waar het virus ook nog steeds heerst. Een mogelijkheid is dat zij seksueel contact heeft gehad met een ex-patiënt. Bij mannen is het sperma namelijk nog zeven tot twaalf weken besmettelijk. Hier geeft het Rode Kruis wel altijd voorlichting over, en bovendien krijgen genezen patiënten condooms mee als zij het behandelcentrum verlaten.

 

Betrokkenheid en steun

Om Ebola wereldwijd een halt toe te kunnen roepen moeten eerst de angst, stigmatisering, onwetendheid en onverschilligheid bestreden worden. De campagne #WordsAgainstEbola roept iedereen op om betrokkenheid te tonen en steun te betuigen aan de vrijwilligers die al een jaar dag in dag uit strijden tegen het virus ondanks de stigmatisering en geweld tegen hen.

 

 

Door mee te doen met deze campagne en jouw woord te delen, kunnen we gezamenlijk de waarheid over ebola verspreiden en de epidemie onder controle brengen. Ook help je mee de negatieve beeldvorming te  bestrijden. Hulpverleners en overledenen moeten het respect krijgen dat ze verdienen. Meer weten over de campagne? Ga dan naar www.wordsagainstebola.org


Giro 6868

Help mee ebola te bestrijden en doneer aan het Rode Kruis op giro6868. Het IBAN nummer behorend bij giro 6868 is NL83 INGB 0000 0068 68, ten name van het Nederlandse Rode Kruis in Den Haag en onder vermelding van ebola.