Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Rode Kruis Ledenraad besluit tot overdracht exploitatie zorghotels
2 juni 2012 |

Rode Kruis Ledenraad besluit tot overdracht exploitatie zorghotels

De Ledenraad van het Nederlandse Rode Kruis heeft besloten de exploitatie van de Rode Kruis zorghotels in Rheden en Wezep uit handen te geven. Door overname door de Gouden Leeuw Groep en de Protestantse Stichting Diaconaal Vakantiewerk kan sluiting van de hotels worden voorkomen. 

De komende maanden voert het Rode Kruis nadere onderhandelingen met beide partijen. Een belangrijke voorwaarde is dat de consequenties voor gasten, vrijwilligers en beroepskrachten zo beperkt mogelijk zijn. Het Rode Kruis blijft vakanties organiseren in de zorghotels, maar is na de overname niet langer verantwoordelijk voor de exploitatie.

In de zorghotels en op het schip de J. Henry Dunant organiseert het Rode Kruis bijzondere vakanties voor chronisch zieken, ouderen en gehandicapten. De hulporganisatie maakte eind vorig jaar duidelijk dat ze niet langer zelf de bedrijfsvoering voor haar rekening kan nemen.

Zie ook de eerdere berichtgeving op 10 april 2012. 

Over de overnamekandidaten

Voor overname van de exploitatie van zorghotel De Valkenberg in Rheden is het Rode Kruis in gesprek met De Gouden Leeuw Groep, een zorgorganisatie met een breed gedragen landelijk en regionaal netwerk, welke onder andere haar expertise heeft op het gebied van zorghotels en de mogelijkheden van tijdelijk verblijf. De Gouden Leeuw Groep startte meer dan 10 jaar geleden haar eerste zorghotel in Nederland.

Over de overname van de bedrijfsvoering van Hotel IJsselvliedt in Wezep spreekt het Rode Kruis  met de Protestantse Stichting Diaconaal Vakantiewerk, een stichting die 50 jaar ervaring heeft met het exploiteren van aangepaste groepshotels. Daarnaast organiseert de stichting  vakanties voor mensen die in meer of mindere mate afhankelijk zijn van  zorgverlening.