Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Rode Kruis levert medische hulp aan belegerde stad Jemen
13 februari 2016 |

Rode Kruis levert medische hulp aan belegerde stad Jemen

ConflictJemen – Het Rode Kruis levert broodnodige medische voorraden aan de belegerde stad Taiz in Jemen. De stad Taiz is een van de steden die het zwaarst getroffen is door het gewapende conflict.

  04-martin-chico-yemen-1.jpg

De Jemenitische bevolking heeft een groot tekort aan medische zorg. (Foto: Martin Chico, ICRC, gemaakt in 2012)
    
Eindelijk is het een team van het Internationale Rode Kruis gelukt levensreddende medische benodigdheden te leveren aan de stad Taiz. “Dit is een doorbraak en we hopen dat we binnenkort nog veel meer goederen kunnen leveren”, zegt Antoine Grand, hoofd delegatie Rode Kruis in Jemen.

Levensomstandigheden verslechteren

Sinds augustus 2015 is het niet meer gelukt in de belegerde stad medische benodigdheden te brengen, terwijl er zo’n 200.000 mensen wonen temidden van alle gevechten die er plaatsvinden. De levensomstandigheden voor de burgers verslechteren. Ze worden dagelijks geconfronteerd met tekort aan voedsel, water en medische zorg.

06-martin-chico-yemen-1.jpg
Dagelijks stromen er vele gewonden binnen in Jeminitische ziekenhuizen. (Foto: Martin Chico, IFRC, gemaakt in 2012) 

Hulp voor honderden gewonden

“We hebben 3 ton medische voorraden gebracht met chirurgische instrumenten en pijnstillers. Honderden gewonden kunnen nu geholpen worden”, zegt Grand. “Voor zwangere vrouwen zijn er ook essentiële hulpmiddelen en geneesmiddelen aanwezig. We brengen de voorraden naar 4 ziekenhuizen in Taiz waar dagelijks veel gewonden binnenstromen”.

Wil jij helpen?

Op veel plaatsen in de wereld zijn gevechten bezig zoals in Jemen. Wil jij ons helpen de bevolking te steunen in zulke conflictgebieden? Doneer dan op onze algemene donatiemodule giro881. Het IBAN nummer behorend bij giro 881 is NL33INGB0000000881 (7 nullen), ten name van het Nederlandse Rode Kruis in Den Haag.  

 

  

Artikel delen?