Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Rode Kruis-liefde: Irma en Ben
14 februari 2017 |

Rode Kruis-liefde: Irma en Ben

​​​​​​​​​​​Nietsvermoedend leerden vrijwilligers Irma Ruiter (43) en Ben Baart (57) elkaar in 2011 tijdens de Nijmeegse Vierdaagse kennen. Dat er tweeënhalf jaar later een 'ja-woord' zou volgen, hadden ze toen nooit kunnen bedenken. "We waren allebei al getrouwd."

3599GOEDFORMAAT.png

Foto: Petra van Aken

Een week lang werkten ze heel nauw samen. "Blaren prikken", vertelt Irma, "toen voor het eerst bij elkaar in het team." Er was meteen een bijzondere klik, maar omdat ze allebei al een partner hadden, werden die gevoelens in eerste instantie genegeerd. 

Zoen in de trein

​​Na afloop van De Vierdaagse zaten Ben en Irma in dezelfde trein. "Toen Irma eruit moest bij Ede, liep ik met haar mee naar de deur", begint Ben. "Ik kon niet anders dan haar zoenen." Hij lacht. 

Kort daarna spraken de twee af om foto's van de Vierdaagse uit te wisselen. "Het gevoel werd alleen maar sterker", vertelt Ben. Zo sterk zelfs, dat Ben en Irma besloten hun huwelijken te beëindigen. "Dat was ontzettend moeilijk natuurlijk, maar we zijn nog steeds blij met de keuze die we toen hebben gemaakt. Het heeft zo moeten zijn."

3609 GOED FORMAAT.pngFoto: Petra van Aken 

Getrouwd 

In 2014 zijn Ben en Irma getrouwd. "We zijn getrouwd in Kasteel Wijchen, een voor ons bijzondere plek", aldus Irma. "Onze hulppost destijds lag namelijk achter het kasteel." Wat betreft toekomstdromen: die zijn volgens Irma 'niet zo spannend'. Ze willen graag nog eens samen de Vierdaagse lopen. "Dat hebben we in 2015 ook gedaan. Voor Ben was dat toen de eerste keer. Bloed, zweet en tranen, maar toch had hij zoiets van: ik wil dit nog een keer."

Word ook vrijwilliger​

Het Rode Kruis is natuurlijk super blij voor onze love birds, maar bovenal zijn we dankbaar voor de tomeloze inzet van vrijwilligers als Ben en Irma. Wil jij ons ook komen versterken? Bekijk onze vacatures en meld je aan! 


​​

Artikel delen?