Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Rode Kruis maakt zich zorgen over geweld Oekraine
20 februari 2014 |

Rode Kruis maakt zich zorgen over geweld Oekraine

Het Internationale Rode Kruis maakt zich zorgen over het geweld in Oekraïne. Maar ook over het gebrek aan respect voor medewerkers en vrijwilligers van het Oekraïense Rode Kruis.

Tientallen mensen in het centrum van Kiev hebben medische hulp nodig, doordat ze gewond zijn geraakt bij de ongeregeldheden. Medewerkers van het Rode Kruis helpen lichtgewonde slachtoffers ter plaatse en vervoeren ernstig gewonden naar de ambulances.
Toch blijken de vrijwilligers niet altijd de gewenste hulp te kunnen bieden. "Uit rapportages blijkt dat medisch personeel en vrijwilligers van het Oekraïense Rode Kruis worden lastig gevallen en belemmerd in hun werk", aldus Pascal Cuttat van het Internationale Rode Kruis. "Het is onaanvaardbaar. We roepen iedereen op ervoor te zorgen dat medisch personeel en vrijwilligers van het Rode Kruis hun werk kunnen doen."

Het Rode Kruis helpt
Sinds het uitbreken van de gewelddadigheden, zo'n drie maanden geleden, heeft het Oekraïense Rode Kruis in Kiev Eerste Hulp verleend aan gewonden van beide kanten. De afgelopen 48 uur hielpen ze meer dan 360 mensen.

Meer informatie
Meer weten over het werk van het Rode Kruis in Oekraïne? Bekijk dan onderstaande video:

 

oekraine-medisch personeel.png