Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Rode Kruis medewerker vrij gelaten
8 februari 2010 |

Rode Kruis medewerker vrij gelaten

​Laurent Maurice is na 89 dagen gevangenschap in Darfur vrijgelaten door zijn gijzelaars. Laurent Maurice, medewerker van het Internationale Rode Kruis  in Tsjaad, is na 89 dagen gevangenschap in  Darfur, Oost Sudan, vrijgelaten door zijn gijzelaars. Hij is erg moe, maar verkeerd verder in goede gezondheid.

 
Maurice, als landbouwkundige werkzaam t.b.v. hulpactiviteiten voor ontheemden , werd ontvoerd in Kawa in oost Tsjaad . Hij deed daar onderzoek naar de resultaten van de laatste oogst. Op dat moment was hij tien maanden werkzaam in Tsjaad.
 
Laurents collega Gauthier Lefèvre , die in West Darfur in gijzeling werd genomen, wordt nog steeds gevangen gehouden.  Hij wordt al  Sinds 22 oktober 2009  gegijzeld. Het Rode Kruis is erg bezorgd over Lefèvre en blijft druk uitoefenen voor onvoorwaardelijke vrijlating.
 
'Het Rode Kruis is opgelucht dat Laurent vrij is en weer herenigt wordt met zijn familie en vrienden', zegt Jordi Raich, hoofd van de Rode Kruis delegatie in Sudan. 'We zijn iedereen die ons op welke manier dan ook heeft geholpen en bijgestaan tijdens de gijzeling erg dankbaar'.