Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Rode Kruis ontvangt €5.400.000 van Postcode Loterij
27 januari 2016 |

Rode Kruis ontvangt €5.400.000 van Postcode Loterij

#GoedGeldGala - Het Rode Kruis ontvangt 5,4 miljoen euro van de Postcode Loterij in 2016 . De Postcode Loterij schenkt dit jaar een recordbedrag van 328 miljoen euro aan goede doelen.

nederlandse_rode_kruis_260116-001pGOED.jpg
 Directeur Gijs de Vries neemt de cheque van de Postcode Loterij in ontvangst tijdens het Goed Geld Gala. (Foto: Roy Beusker)

De Postcode Loterij maakt bekend een recordbedrag van 328 miljoen aan goede doelen te schenken tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam op 26 januari 2016. Wij, als Rode Kruis, ontvangen hiervan 5,4 miljoen euro. Hier zijn wij erg dankbaar voor, want zo kunnen we weer veel mensen in nood helpen.

De recordschenking is mogelijk dankzij de 2,7 miljoen trouwe deelnemers: van ieder lot gaat de helft naar het goede doel. Meer dan 100 goede doelen hoorden op welk bedrag zij dit jaar kunnen rekenen. George Clooney, kersverse ambassadeur van de Postcode Loterij, was als eregast aanwezig.

"Ik ben een optimist"

Postcode Loterij-ambassadeur Humberto Tan interviewde George Clooney op het podium over zijn stichting Not On Our Watch die zich inzet om onderbelichte mensenrechtenschendingen in de wereld te stoppen.

George Clooney: “Ik geloof in het goede van de mens, ik ben een optimist. Nooit eerder zag ik zoiets als de Postcode Loterij. Het laat je met elkaar deelnemen en tegelijkertijd goed doen. Het feit dat ik hierbij betrokken ben, is een eer.”

Not On Our Watch ontvangt voor een periode van drie jaar een schenking van 500.000 euro van de Postcode Loterij per jaar. Daarmee zal de organisatie netwerken blootleggen en ontmantelen die de gewapende conflicten in Afrika financieren en in stand houden.

Baanbrekende droomprojecten werkelijkheid

De Postcode Loterij onthulde op het gala twee grote schenkingen uit aan het Droomfonds: een voor War Child en een voor Amref Flying Doctors samen met PharmAccess. Het Droomfonds geeft goededoelenorganisaties de mogelijkheid een nieuw, moedig en baanbrekend project te realiseren.