Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Rode Kruis ontvangt €5,4 miljoen van Postcode Loterij
6 februari 2017 |

Rode Kruis ontvangt €5,4 miljoen van Postcode Loterij

​​Het Rode Kruis ontvangt 5,4 miljoen euro van de Postcode Loterij. Dat is bekend gemaakt tijdens het Goed Geld Gala in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. De Postcode Loterij schenkt dit jaar een recordbedrag van 341 miljoen euro aan goede doelen. ​​
Noodhulp.jpg
Mede dankzij de steun van alle deelnemers van de Postcode Loterij kan het Rode Kruis hu​lp verlenen in binnen- en buitenland.  (Foto: Rode Kruis)

Mensen in nood helpen

“Wij zijn heel blij met de schenking van de Postcode Loterij.  Met de 5,4 miljoen euro kan het Rode Kruis heel veel mensen in nood helpen. Ik wil alle deelnemers van de Postcode Loterij enorm bedanken voor hun bijdrage”, zegt directeur Gijs de Vries.
RodeKruis.jpg ​Directeur Gijs de Vries neemt de cheque van de Postcode Loterij in ontvangst tijdens het Goed Geld Gala. (Foto: Roy Beusker)​

Recordbedrag

Elk jaar maakt de Postcode Loterij tijdens het Goed Geld Gala bekend hoeveel geld de deelnemers het afgelopen jaar bijeenbrachten voor de goede doelen. De helft van de omzet schenkt de loterij aan goede doelen op het gebied van mens en natuur.  Dit jaar wordt een recordbedrag van ruim 341 miljoen euro verdeeld onder 110 goede doelen dankzij de 2,8 miljoen deelnemers aan de Postcode Loterij​.

Artikel delen?