Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Rode Kruis opent giro 5125 voor slachtoffers orkaan Matthew
6 oktober 2016 |

Rode Kruis opent giro 5125 voor slachtoffers orkaan Matthew

Het Rode Kruis opent giro 5125 om de slachtoffers van orkaan Matthew de meest noodzakelijke, levensreddende hulp te kunnen bieden. Honderdduizenden mensen in onder andere Haïti hebben direct hulp nodig.

Haïti-voorbereiding5.jpg

In Haïti zijn meer dan 3000 hulpverleners van het Rode Kruis actief om de slachtoffers van orkaan Matthew te helpen.

Immense schade

H​ulpverleners van het Rode Kruis op Haïti spreken over een immense schade die is aangericht. Honderdduizenden mensen zijn in nood door een gebrek aan eerste levensbehoeften zoals onderdak, voedsel, medische hulp en schoon drinkwater. Het Rode Kruis roept daarom alle Nederlanders op om bij te dragen aan de levensreddende hulp voor de mensen die in een klap alles zijn kwijtgeraakt.

Moeilijk toegang

Het zuidwesten van Haïti lijkt het zwaarst getroffen. Dit gebied is moeilijk te bereiken omdat bruggen zijn ingestort en wegen zijn weggespoeld. Hierdoor is het ook nog onduidelijk hoe groot de schade precies is. Een onderzoeksteam van het Rode Kruis zal inventariseren wat de precieze schade is en beoordelen welke hulp er ter plekke nodig is.

Andere getroffen gebieden

Onduidelijk is nog hoe groot de schade in de andere landen in het Caribisch gebied is, zoals op Cuba en de Bahama’s. Orkaan Matthew is onderweg naar Amerika, waar hulpverleners van het Rode Kruis volop helpen met de evacuatie van bewoners.

Giro 5125

Help de slachtoffers van orkaan Matthew door te doneren op giro 5125. Op die manier kunnen wij zo snel mogelijk de noodhulp verlenen. Het IBAN nummer behorende bij giro 5125 is NL02INGB0000005125 (6 nullen), o.v.v. Orkaan Matthew en ten name van het Nederlandse Rode Kruis in Den Haag.
 

 

Artikel delen?