Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Rode Kruis opent giro 6868 voor slachtoffers cycloon Pam
15 maart 2015 |

Rode Kruis opent giro 6868 voor slachtoffers cycloon Pam

#CycloonPam - ​Het Nederlandse Rode Kruis heeft gironummer 6868 geopend voor de slachtoffers van cycloon Pam die vrijdag over de eilandengroep Vanuatu raasde. 

  Het Nederlandse Rode Kruis wil de slachtoffers van cycloon Pam helpen hun leven zo snel mogelijk weer op te pakken.     

De cycloon heeft veel schade veroorzaakt en daarom is er hulp nodig.  Het zal in eerste instantie vooral gaan om water en voedsel, medische hulp en hygiëne artikelen zoals WC papier, tandpasta en zeep. Verder zijn er ook tentzeilen nodig om tijdelijk de huizen tijdelijk te kunnen afdekken. Op langere termijn zal de hulporganisatie ook gaan assisteren met de herbouw van huizen.

Dakloos

Het land van 65 eilanden in de Grote Oceaan werd vrijdag getroffen door de cycloon Pam. Op dit moment zijn de meeste eilandbewoners dakloos. De cycloon heeft hun huizen weggevaagd. Tot nu toe ligt het dodental op acht, maar het werkelijke aantal ligt vrijwel zeker veel hoger.  

Giro 6868

Steun het Nederlandse Rode Kruis en help de slachtoffers door te doneren op giro 6868. Op die manier kunnen wij zo snel mogelijk het leven van de slachtoffers verbeteren. Het IBAN nummer behorende bij giro 6868 is NL83INGB0000006868 (6 nullen), o.v.v. Cycloon Vanuatu en ten name van het Nederlandse Rode Kruis in Den Haag.