Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Rode Kruis opent rekening 6868 voor slachtoffers overstromingen Pakistan
2 augustus 2010 |

Rode Kruis opent rekening 6868 voor slachtoffers overstromingen Pakistan

Het Nederlandse Rode Kruis opent rekeningnummer 6868 voor de slachtoffers van de overstromingen in Pakistan. Zware moessonregens teisterden het noorden van Pakistan de afgelopen dagen wat resulteerde in hevige overstromingen. De Pakistaanse autoriteiten spreken van meer dan 1100 doden en ruim 2,5 miljoen getroffenen. De komende dagen en weken wordt nog meer regen verwacht, omdat augustus traditiegetrouw de maand is met de hevigste regenbuien.

 
"Duizenden mensen hebben alles verloren. Hele dorpen zijn zonder waarschuwing weggevaagd door het verwoestende water.  Er is daarom niet alleen een dringende behoefte aan onderdak en voedsel, maar ook aan kookgerei", aldus het hoofd operaties van de Pakistaanse Rode Halve Maan.
 
De hulpverlening wordt momenteel ernstig belemmerd door een verwoeste infrastructuur en de wijdverspreide besmetting van watervoorraden heeft de potentie om ziektes in de hand te werken.  Wegen, bruggen, ziekenhuizen en scholen zijn enorm beschadigd. Snelwegen zijn afgesneden, omdat bruggen volledig zijn weggespoeld door de overstroomde noordelijke rivieren. 
 
Het Rode Kruis heeft inmiddels voedselpakketten uitgedeeld aan 20.000 Pakistaanse slachtoffers in Baluchistan en het zuiden van de Federaal Bestuurde Stamgebieden (FATA) en werkt samen met de Pakistaanse Rode Halve Maan om zoveel mogelijk getroffenen van hulp te voorzien.