Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Rode Kruis opent website voor contactherstel Haiti
14 januari 2010 |

Rode Kruis opent website voor contactherstel Haiti

Het internationale Rode Kruis heeft donderdag een speciale website geopend voor personen die contact zoeken met familie. Door de aardbeving op Haïti hebben veel mensen het contact met familie verloren. Mensen kunnen hun eigen persoonsgegevens en die van vermiste familieleden registreren op de website http://www.familylinks.icrc.org/

Personen in het getroffen gebied kunnen zichzelf ook (laten) registreren op de website. Met deze website hoopt het Rode Kruis het verloren contact tussen familieleden sneller te kunnen herstellen.

Doel Family Links website

De aardbeving heeft tienduizenden en mogelijk honderdduizenden mensen het leven gekost. Een enorm aantal Haïtianen wordt vermist. ,,Het doel van de Family Links-website is het versnellen van het proces van herstel van contact tussen familieleden die elkaar zijn kwijtgeraakt'', aldus Robert Zimmerman, van het Rode Kruis.
 

Contact familie

De telecommunicatieverbindingen zijn uitgevallen tijdens de aardbeving en een reeks zware naschokken en slechts een zeer klein aantal Haïtianen heeft toegang tot internet. Op de familylinks website staan inmiddels honderden vermiste personen.
 
Als u contact zoekt met familie of  naasten  in Haïti dan kunt u contact opnemen met onze afdeling  Opsporing en Ondersteuning  via 070-44 55 822  of tracing@redcross.nl.
 
Tevens kunt u de website http://www.vermistepersonen.nl/ van het Nederlandse Rode Kruis raadplegen voor meer details.

 RODE KRUIS: DOSSIER HAÏTI

Kan de in eigenschap Koppeling naar inhoud opgegeven URL niet ophalen. Raadpleeg uw sitebeheerder voor assistentie.

Share |