Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Rode Kruis opent website voor vermisten na aardbeving in Afghanistan en Pakistan
30 oktober 2015 |

Rode Kruis opent website voor vermisten na aardbeving in Afghanistan en Pakistan

​#AardbevingAfghanistan - Het Rode Kruis heeft een website geopend voor vermisten na de zware aardbeving die 26 oktober plaatsvond in Afghanistan. Personen in Afghanistan en Pakistan en in het buitenland kunnen zich registreren op de website om hun familie en vrienden te laten weten dat ze veilig zijn.

Aardaf1.jpg
  De hulp van het Rode Kruis is in volle gang om de slachtoffers van de aardbeving te helpen.

Een speciale Family Links website is geopend om mensen te helpen het contact met hun familieleden en vrienden te herstellen. Personen in Afghanistan en Pakistan en in het buitenland kunnen zich registreren op de website om hun familie en vrienden te laten weten dat ze veilig zijn en om hun huidige contactgegevens door te geven. Personen die hun familieleden zoeken kunnen bovendien een lijst bekijken om informatie te vinden. Ze kunnen ook de namen van familieleden en vrienden registreren om ze te vragen contact met hen op te nemen.

Meer dan 300 dodelijke slachtoffers

Afghanistan en Pakistan (en delen van India) zijn op 26 oktober 2015 getroffen door een krachtige aardbeving van 7.5 op de schaal van richter. Zowel in Afghanistan als in buurland Pakistan zijn duizenden gewonden gevallen. De aardbeving in Afghanistan vond plaats in de Hindu Kush bergketen. Hier ligt een breukvlak tussen Afghanistan en Pakistan. Er zijn inmiddels meer dan 300 dodelijke slachtoffers te betreuren.

Aardaf.jpg
  Er zijn duizenden gewonden gevallen door de aardbeving.

Klik hier voor de Family Links website van het Internationale Rode Kruis.

Contact

Indien u het contact verloren bent ben uw dierbare, kunt u contact opnemen met de medewerkers van Opsporing en Ondersteuning via 070-4455822, tracing@redcross.nl.

Wanneer het Nederlanders betreft in het getroffen gebied, neem dan in eerste instantie contact op met het ministerie van Buitenlandse Zaken op het volgende telefoonnummer: 070-3484770.

Steun de slachtoffers

Wij willen graag alle slachtoffers van de aardbeving helpen en daar hebben we jouw hulp voor nodig. Dit kan door te doneren op giro 881. Het IBAN nummer behorend bij giro 881 is NL33INGB0000000881 (7 nullen), ten name van het Nederlandse Rode Kruis in Den Haag.