Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Rode Kruis opent website voor vermisten na aardbeving Nepal
25 april 2015 |

Rode Kruis opent website voor vermisten na aardbeving Nepal

​​#AardbevingNepal​Het Rode Kruis heeft een speciale Family Links website geopend voor de mensen die het contact met familieleden en vrienden zijn verloren na de aardbeving in Nepal. Mensen in Nederland die opzoek zijn naar hun dierbare, kunnen ook terecht bij de medewerkers van Opsporing en Ondersteuning van het Nederlandse Rode Kruis. ​

6868-nepal.png

Family Links website

Personen in Nepal en in het buitenland, ook Nederland, kunnen zich registreren op de website ​van het Internationale Rode Kruis. Ze kunnen hun familie en vrienden via de site laten weten dat ze veilig zijn en om hun huidige contactgegevens door te geven. Personen die hun familieleden zoeken kunnen deze lijst bekijken om informatie te vinden. Ze kunnen ook de namen van familieleden en vrienden registreren om ze te vragen contact met hen op te nemen. Wanneer het Nederlanders betreft die vermist worden in het getroffen gebied, dan raadt de hulporganisatie aan om ook het Ministerie van Buitenlandse Zaken te informeren.

Zware aardbeving 

Zaterdag werd Nepal getroffen door een aardbeving van 7,8 op de Schaal van Richter. Het epicentrum van de aardbeving lag op 77 kilometer ten noordwesten van  de hoofdstad Kathmandu. De aardbeving heeft een enorme ravage achtergelaten, gebouwen zijn ingestort en honderden mensen zijn overleden. Sterke naschokken zorgen voor een risico op verdere schade aan gebouwen en zorgt voor angst en bezorgdheid bij de bevolking. Vrijwilligers en medewerkers van het  Rode Kruis in Nepal werken met man en macht om de eerste noodhulp te verlenen. Ze zetten zoekacties op, redden mensen onder het puin vandaan en verlenen Eerste Hulp aan de gewonden.  De bloedbank van het Rode Kruis in Kathmandu verstrekt bloed aan de belangrijkste medische faciliteiten in de hoofdstad. 

Giro 6868

Steun de mensen die door het natuurgeweld in één klap alles zijn kwijtgeraakt. Doneer nu op NL83INGB0000006868 (6 nullen), o.v.v. Nepal en ten name van het Nederlandse Rode Kruis in Den Haag.