Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Rode Kruis opent website voor vermisten na orkaan Pam
20 maart 2015 |

Rode Kruis opent website voor vermisten na orkaan Pam

Het Rode Kruis heeft een speciale Family Links website geopend voor de mensen die het contact met familieleden en vrienden zijn verloren na Cycloon Pam. Mensen in Nederland die opzoek zijn naar hun dierbare, kunnen ook terecht bij de medewerkers van Opsporing en Ondersteuning van het Nederlandse Rode Kruis. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken meldt dat er na de ramp 25 tot 30 Nederlanders vermist worden.

p-VUT0110.jpg 

Het huis van deze man is helemaal ingestort. En hij is niet de enige. Hele dorpen zijn weggevaagd.

Family Links website

Personen op Vanuatu en in het buitenland, ook Nederland, kunnen zich registreren op de website van het internationale Rode Kruis. Ze kunnen hun familie en vrienden via de site laten weten dat ze veilig zijn en om hun huidige contactgegevens door te geven. Personen die hun familieleden zoeken kunnen deze lijst bekijken om informatie te vinden. Ze kunnen ook de namen van familieleden en vrienden registreren om ze te vragen contact met hen op te nemen. Wanneer het Nederlanders betreft die vermist worden in het getroffen gebied, dan raadt de hulporganisatie aan om ook het Ministerie van Buitenlandse Zaken te informeren.

Orkaan Pam

Afgelopen vrijdag raasde orkaan Pam over Vanuatu, een eilandengroep in de Grote Oceaan. Op Vanuatu wonen in totaal 267.000 mensen verspreid over 65 eilanden. De meeste mensen zijn dakloos geworden omdat hele dorpen zijn weggevaagd. Zondag opende het Rode Kruis giro 6868 om de Nederlanders de mogelijkheid te bieden om bij te dragen aan de hulpverlening aan de naar schatting 45.000 mensen die slachtoffer zijn geworden van de cycloon. Dit aantal zal naar verwachting nog verder oplopen als ook de andere getroffen eilanden kunnen worden bereikt. Tot nu toe is het niet mogelijk om telefonisch contact te krijgen met een deel van de eilandengroep in de Stille Oceaan. Een aantal andere eilanden konden vandaag wel door de hulpverleners met boten worden bezocht. Ook daar blijkt de schade en behoefte aan hulp groot. 

Giro 6868

Steun deze mensen die door het natuurgeweld in één klap alles zijn kwijtgeraakt en doneer nu op NL83INGB0000006868 (6 nullen), o.v.v. Cycloon Vanuatu en ten name van het Nederlandse Rode Kruis in Den Haag.

 

Noot van de redactie: De speciale Family Links website voor slachtoffers van orkaan PAM is per 14 april 2015 niet meer actief.