Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Rode Kruis opent website voor vermisten na tyfoon Hagupit
8 december 2014 |

Rode Kruis opent website voor vermisten na tyfoon Hagupit

Het Internationale Rode Kruis heeft de website Family Links opengesteld om inwoners van de Filipijnen te helpen bij het contactherstel met familieleden en vrienden.

Inwoners en bezoekers van de Filipijnen die getroffen zijn door de tyfoon kunnen zich registreren op Family Links om hun contactgegevens door te geven, en dierbaren te laten weten dat ze veilig zijn. Family Links is er ook voor personen die familieleden zoeken die door de tyfoon getroffen zijn. Zij kunnen de namen van vermiste familieleden en vrienden registreren met daarbij het verzoek om contact met hen op te nemen. Daarnaast kunnen zij de website raadplegen om informatie over geregistreerden te vinden.

Tyfoon Hagupit

Op 6 december 2014 heeft tyfoon Hagupit (ook Ruby genoemd) aan de oostkust van de Filipijnen een spoor van verwoesting achtergelaten. Een miljoen mensen zijn hun huis ontvlucht en hebben elders onderdak gezocht. Het gebied werd op 8 november 2013 ook al zwaar getroffen, door tyfoon Haiyan.

Contactherstel vanuit Nederland
Bent u het contact verloren met een dierbare op de Filipijnen? Neem dan contact op met de medewerkers van Opsporing en Ondersteuning van het Nederlandse Rode Kruis in Den Haag, via 070 – 445 5822 of tracing@redcross.nl.

Nederlanders op de Filipijnen

Gaat het om contactherstel met Nederlanders in het getroffen gebied, neem dan contact op met het Ministerie van Buitenlandse Zaken op telefoonnummer 070 – 348 6486.