Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Rode Kruis schaalt hulp op in Mosul
23 februari 2017 |

Rode Kruis schaalt hulp op in Mosul

​​​​​​Het Rode Kruis gaat de hulp in en rondom Mosul opschalen. Het geweld in de Iraakse regio neemt toe en de humanitaire nood is daardoor groot. "We verwachten dat veel mensen zullen vluchten", aldus collega Danny Merhy vanuit Erbril. "In bepaalde gebieden is er nauwelijks voedsel, medicatie of brandstof te vinden."

Mosul6GoedFormaat.pngDe humanitaire nood in Mosul is groot

Het Rode Kruis stuurt onder andere extra chirurgen, traumaverpleegkundigen en anesthesisten om de ziekenhuizen in de regio te ondersteunen. Het is belangrijk dat die voldoende capaciteit hebben om zwaargewonden direct te kunnen behandelen. 

Bescherming 

Het Rode Kruis roept de strijdende partijen op om de burgers van Mosul te beschermen. Ook moeten zij ervoor zorgen dat er een veilige doorgang is voor de mensen die de stad willen verlaten.

​​Hulp tot nu toe

Sinds de start van het conflict bij Mosul heeft het Rode Kruis al voedsel, water en andere hulpgoederen uitgedeeld aan meer dan 130.000 mensen. Ook hebben we operatiemateriaal geleverd om te zorgen dat er meer dan 280.000 mensen konden worden geopereerd. Ten slotte is - en wordt - er ook gefocust op het trainen van hulpverleners.  

Mosul3GoedFormaat.pngHet Rode Kruis heeft al aan meer dan 130.000 mensen hulpgoederen uitgedeeld

Help mee

Miljoenen mensen in conflictgebieden hebben dringend hulp nodig. Met jouw steun kan het Rode Kruis zoveel mogelijk slachtoffers in onder andere Mosul helpen. 

doneer-nu.png​ ​​​


Artikel delen?