Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Rode Kruis wil gevolgen natuurrampen beperken
1 juli 2016 |

Rode Kruis wil gevolgen natuurrampen beperken

Overstromingen, extreme droogte en orkanen, ze komen steeds vaker voor en raken vaak dezelfde kwetsbare mensen. Helaas kan het Rode Kruis niks doen om dit soort natuurrampen te voorkomen. We kunnen wel maatregelen treffen om de gevolgen te beperken.

andre kuipers website.png 

Op de website ´Voorkom de Ramp´, laat het Rode Kruis verschillende projecten zien waarmee mensen in kwetsbare gebieden beter voorbereid kunnen worden op (natuur)rampen. Vanuit het Prinses Margriet Fonds adopteren bekende en minder bekende Nederlanders deze projecten en roepen mensen op om via crowdfunding te doneren.

Malawi

Andre Kuipers vraagt bijvoorbeeld aandacht voor een gebied in het zuiden van Malawi, dat zeer regelmatig getroffen wordt door overstromingen. Met ´zijn´ project wil de astronaut samen met de Universiteit van Twente in kaart brengen welke gemeenschappen vooral kwetsbaar zijn voor deze overstromingen zodat zij beter voorbereid kunnen worden.

Haïti

Lucas Mol heeft de benodigde 20.000 euro voor ´zijn´ hout besparende ovens in Ethiopië al bij elkaar. Hij zet zich nu in voor een project in Haïti. Door daar in ravijnen dammen te bouwen en hellingen te beplanten, kunnen erosie en overstroming worden tegengegaan. Zo behouden lokale boeren bij hevige regenval hun gewassen en daarmee hun voedselvoorziening en bron van inkomen.

Goede investering

Op voorkomderamp.nl kun je zien hoeveel geld er voor deze en andere projecten al is binnengekomen. Je kunt ook zelf een donatie doen. Dat is een goede investering. Vóór een ramp investeren, voorkomt groot leed en kan veel schade beperken. Met een investering van één euro aan voorbereiding en preventie, bespaar je zo´n zeven euro aan noodhulp achteraf.

Lees meer

Lees er meer over op voorkomderamp.nl en doe mee!

Artikel delen?