Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Rode Kruis steunt hulpverlening Haïti na orkaan Sandy
31 oktober 2012 |

Rode Kruis steunt hulpverlening Haïti na orkaan Sandy

Het Nederlandse Rode Kruis gaat bijdragen aan de hulpverlening in Haïti. Het eiland werd afgelopen week getroffen door de orkaan Sandy. Meer dan 17.000 mensen moesten worden geëvacueerd. Voor de opvang van deze mensen zijn inmiddels 118 opvangkampen opgezet. Het Rode Kruis reikt er voedsel en hygiënepakketten uit. 

Huizen verwoest

Veel huizen op het eiland zijn door de orkaan beschadigd en soms zelfs totaal verwoest. Het Rode Kruis gaat deze mensen helpen door bouwmaterialen te verstrekken om de huizen te repareren, zoals hout, spijkers en zeil. Ook de boeren zijn zwaar getroffen door het natuurgeweld. Landbouwgewassen zijn beschadigd en veel vee heeft de storm niet overleefd. De hulpverleningsorganisatie gaat geld, vee en zaden verstrekken, zodat mensen weer zelf in hun inkomen kunnen gaan voorzien.   

Hygiëne voorlichting 

Daarnaast gaan vrijwilligers voorlichting geven over hygiëne om het grootschalig uitbreken van ziekten te voorkomen. Het Nederlandse Rode Kruis heeft in totaal 40.000 euro uitgetrokken voor de hulpverlening in Haïti. Het Rode Kruis is ook actief in de andere door de orkaan Sandy getroffen landen, zoals Amerika, Jamaica, Cuba en de  Dominicaanse Republiek.