Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Rode Kruis steunt slachtoffers Syrië
27 februari 2012 |

Rode Kruis steunt slachtoffers Syrië

Het Nederlandse Rode Kruis stelt 250.000 euro beschikbaar voor de hulp van de gewonden in Syrië. Het bedrag is mede afkomstig van giften op giro 5125. Een mooie start volgens directeur Cees Breederveld. Maar er is veel meer geld nodig om door te gaan met de hulp in Syrië. 

"De nood is erg hoog en het aantal slachtoffers en vluchtelingen neemt alleen maar toe", aldus Breederveld. In belegerde steden als Homs is een groot tekort aan voedsel en water. Duizenden Rode Kruis-vrijwilligers helpen slachtoffers en vluchtelingen met medicijnen, voedsel- en hygiënepakketten, tenten, dekens en keukensets.  

Evacuatie​​​

Afgelopen vrijdag evacueerden onze hulpverleners slachtoffers uit Homs. Het Rode Kruis is op dit moment de enige hulporganisatie die toegang heeft tot de getroffen steden om gewonden te evacueren en noodhulp te geven. 

Opvang in Libanon

Behalve de hulp in Syrië faciliteert het Nederlandse Rode Kruis ook in buurland Libanon de behandeling van ernstig gewonde Syrische vluchtelingen. Daarnaast wordt hulp van het Nederla​ndse Rode Kruis voor Syriërs in Libanon uitgebreid. Duizenden Syriërs zijn voor het geweld gevlucht naar buurlanden.
 
​​​​​​Meer weten over Syrië? Bekijk ons dossier​​Doneer direct 
​​​​​​