Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Rode Kruis vangt tientallen gewonden op in Al Houla
29 mei 2012 |

Rode Kruis vangt tientallen gewonden op in Al Houla

De Syrische Arabische Rode Halve Maan heeft tientallen gewonden behandeld in de Syrische stad Al Houla. Hier kwamen afgelopen weekend 108 mensen door geweld om het leven. Vrijwilligers van de Rode Halve Maan waren ter plaatse met  twee mobiele gezondheidscentra en zes artsen. 

Voedselpakketten

Volgens het Internationale Rode Kruis zijn 500 noodvoedselpakketten in het gebied uitgedeeld. Genoeg voor 2.500 mensen. Zo’n 40-50 mensen zijn ter plaatse behandeld en vijf mensen zijn overgebracht naar een ziekenhuis in de stad Homs. Het Rode Kruis heeft geen informatie over het totaal aantal slachtoffers in Al Houla en Hama.

Op de vlucht 

Meer dan 5.000 Syriërs zijn gevlucht naar aanleiding van de aanslagen in Al Houla. Een team van het Rode Kruis en heeft de vluchtelingen bezocht. Ze hebben geen voedsel of water. Volgens een woordvoerder van Rode Kruis zijn de mensen bang en onzeker over hun toekomst. Ze voelen zich onveilig. Het Rode Kruis liet voedsel, water en medische benodigdheden achter bij de vluchtelingen. De vluchtelingen zijn gehuisvest in scholen, bij families of andere veilige plekken waar ze kunnen schuilen."

Gevaarlijke missie

Het Rode Kruis is de enige internationale organisatie die hulp mag verlenen in Syrië. Ze werken nauw samen met de Syrische Arabische Rode Halve Maan. Het is gevaarlijk werk. Tijdens het 14 maanden durende conflict zijn al drie mensen van het Rode Kruis om het leven gekomen. 

Lees ook: 
​​​
Doneer direct