Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Rode Kruis veroordeelt aanval op kantoor in Afghanistan
30 mei 2013 |

Rode Kruis veroordeelt aanval op kantoor in Afghanistan

Het kantoor van het internationale Rode Kruis in Jalalabad is aangevallen door onbekende gewapende mannen. Een medewerker werd gedood en een ander raakte licht gewond.


"Wij veroordelen deze aanval ten sterkste ", zegt Jacques de Maio, hoofd van de Rode Kruis operaties in Zuid-Aziƫ. "Onze gedachten gaan uit naar de familie van onze overleden collega."
 
Op het kantoor in Jalalabad werken 36 medewerkers van het Rode Kruis. Er zijn gelukkig geen andere medewerkers gewond geraakt bij de aanval.
In heel Afghanistan zijn hulpverleners werkzaam verspreid over 17 locaties in het land. De operatie is dan ook veelomvattend. We houden toezicht op eventuele schendingen van het internationaal humanitair oorlogsrecht. We beschermen gedetineerden en helpen burgers die getroffen zijn door het conflict. In een conflict raken familieleden elkaar vaak kwijt in de chaos. Wij proberen families weer te herenigen en zijn daarin een neutraal tussenpersoon over de frontlinies heen. We helpen ook de gewonden en gehandicapten, ondersteunen ziekenhuizen en verbeteren de sanitaire voorzieningen in het land.