Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Rode Kruis vliegt met KLM naar Valencia
20 september 2014 |

Rode Kruis vliegt met KLM naar Valencia

Het Nederlandse Rode Kruis en KLM organiseren op 20 september 2014 de jaarlijkse dagtocht voor chronisch zieken en gehandicapten. De eendaagse vakantietrip gaat voor de vierde keer naar Valencia.

Voor veel gasten is de eendaagse vakantietrip van KLM en Rode Kruis een bijzondere ervaring. Een dag van huis of op vakantie gaan, is voor hen niet vanzelfsprekend. De 59 gasten vliegen in één dag heen en weer en krijgen onder meer een uitgebreide lunch en een wandeling door het centrum van de stad onder begeleiding van een gids.

KLM vliegt naar Valencia 2014.PNG 

Camiel Eurlings (KLM) en Jeroen den Tex (Rode Kruis) verwelkomen de vakantiegangers

Speciaal voor deze dagtocht stelt KLM een vliegtuig compleet met bemanning ter beschikking. "Ieder jaar werken onze crew en begeleiders graag mee aan deze bijzondere vlucht", verklaart Camiel Eurlings, president-directeur van KLM. "Het is immers dankbaar om elke keer weer andere gasten van het Rode Kruis een onvergetelijke dag in Valencia te bezorgen."

Bijzondere vakantie

Het Nederlandse Rode Kruis verzorgt al jaren speciale vakanties voor mensen die niet meer zelfstandig op vakantie kunnen. Deze vakanties worden mede mogelijk gemaakt dankzij de vele vrijwilligers. Ook naar Valencia gaat een groep van ruim 35 Rode Kruis vrijwilligers mee, waaronder twee artsen en zes verpleegkundigen. Zij kunnen de gasten tijdens de dagtocht de juiste zorg bieden en zo de dag tot een onvergetelijke ervaring maken.

KLM vlucht 2014.JPG 

Jeroen den Tex van het Nederlandse Rode Kruis begeleidt de oudste deelneemster, mevrouw Jantje Steenbergen (97).

Traditie

"Dankzij de bijdrage van KLM kunnen we deze mooie traditie voortzetten en kunnen gasten voor wie zelfstandig reizen vaak onmogelijk is, een bijzondere dag beleven", aldus Gijs de Vries, directeur van het Nederlandse Rode Kruis. "We wensen onze gasten, hun begeleiders en natuurlijk ook de vrijwilligers daarom een fantastische dag in Valencia."

De Rode Kruisvlucht vindt voor de 44e keer plaats. Eerdere reisden de Rode Kruis-gasten naar onder andere Orlando, Wenen, Mallorca, Praag, Dublin en Parijs.