Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Rode Kruis-vrijwilliger helpt reanimeren na hartaanval
23 mei 2016 |

Rode Kruis-vrijwilliger helpt reanimeren na hartaanval

​​#EHBO - Gelukkig had Daniel Stofberg een EHBO-cursus bij het Rode Kruis gevolgd. Nu wist hij tenminste wat hij moest doen, toen een oudere man in zijn buurt een hartaanval kreeg.

Daniel stond donderdag 19 mei rustig te wachten bij het Centraal Station in Rotterdam. Het was bijna zijn beurt om De Trap op te gaan toen deze ineens ontruimd werd. Een oudere man had bovenaan de trap een hartaanval gekregen.

EHBO-Rotterdam.PNG
 Journalist Niels Kalkman maakte deze tweet over de hulpverlening op De Trap.   

Hartmassage met AED

De 23-jarige Rode Kruis-vrijwilliger identificeerde zichzelf direct als EHBO-er en rende naar boven, waar stewardess Sandra al aan het ​reanimeren was. De mevrouw van security was bezig met beademen en Daniel nam direct de hartmassage en de AED over van een minder geoefende omstander. Tijdens zijn EHBO cursus leerde Daniel precies hoe hij d​e automatische externe defibrillator moest bedienen en dat kwam nu goed van pas. Het apparaat gaf aan dat hij de patiënt een schok moest geven en dat deed hij. 

Applaus voor hulpverleners

Mede door het directe en snelle optreden van onder andere Daniël is de reanimatie succesvol geweest.Omstanders applaudisseerden dan ook voor alle hulpverleners na deze geslaagde reanimatie.

Wil je ook weten wat je kunt doen als iemand in jouw omgeving een hartaanval krijgt? Meld je nu aan voor een EHBO-cursus bij jouw in de buurt.

Artikel delen?